Laga billack

Billackering – så här fungerar det

Är du orolig för små färgdroppar och repor? Du behöver inte oroa dig. Som en del av ditt vårt arbete använder våra billackerare en metod som eliminerar små fläckar. Det är en femstegsprocess som säkerställer att din yta är fri från de små färgdropparna och de fula reporna.

Ytförberedning

Ytreparation är ett viktigt steg i arbetet med ditt fordon. Repor och sprickor kan förstöra färgarbetet helt om de lämnas obehandlade. Lämna inte dessa imperfektioner utsatta för väder och vind för länge. Genom att bearbeta dessa problem kommer vi att få en mjuk, blank och fin yta på fordonet. De professionella billackerarna kommer att inspektera ditt fordon fullt ut och rekommendera eventuella reparationer när vi tar in och tittar på ett nytt fordon. Våra ytbehandlingsalternativ är kostnadseffektiva och garanterar att omlackeringen är felfri. 

Målning

Det finns tre olika lackeringspaket:
– Bas
– Standard
– Premium
– Platinum

Var och en av paketen skräddarsys för ditt fordons specifika behov och din budget. Varje paket är unikt beträffande livslängd och utseende. Lackens längd innehåller garanterad hållbarhet och utseendemässigt ger den glans, färgmatchning och metalliskt utseende.

Bas

Bas innehåller en applikation av enstadig emaljfärg för att återuppliva ditt fordons färg. Paketet innehåller också ett års garanti gällande ytans blankhet och exakta färgmatchning.

Standard

Vill du ha större hållbarhet till ett rimligt pris? Standardpaketet ger extra hållbarhet till ett bra pris tillsammans med tre års garanti. Paketet innehåller sprayning av en enstegsfärg som använder uretan. Det hjälper till att förhindra flagning och ger mer elasticitet än emaljfärg.

Premium

Om du letar efter det bästa utseendet och hållbarheten, då är premiumpaketet med sin tvåstegslackering bäst. Detta paket innehåller fem års garanti och ger högsta uthållighet, glansig finish och bästa färgmatchning. Efter att vi lackerat din bil eller motorcykelt med premiumpaketer kommer du att vilja visa upp lackeringen i flera år.

Platinum

Om du har behov av flera olika tjänster så kombinerar vi detta i vårt platinumpaket. Där finns flera utmärkta reparationer och lackeringar som ger ett utmärkt färglyster. Paketet innehåller en första preparation med primning och blockslipning följt av en uretanförsegling. Fem års garanti som skyddar mot glans som bleknar eller flagnar ingår.

Rostskydd och finish

En nylackering garanterar ett ordentligt skydd. Vi applicerar ofta ett finishlager efter lackering för att skydda färgen. Detta sista steg garanterar också en exakt glansmatchning och ger en sömlös lagning i skarvar.

Bra bilvård

Korrekt bilvård kan ha stor inverkan på hållbarheten och utseendet på din nylackerade bil. Rätt underhåll kan hjälpa till så att färg och glans bibehålls samtidigt som det fortsätter att skydda skydda mot väder och vind. När det är möjligt försök att:

– Parkera i skuggan, men undvik träd som kan droppa koda och sav
– Undvik att köra på sand, salt eller löst grus om möjligt
– Tvätta din bil regelbundet

Biltvätt

Att tvätta bilen är ett bra sätt att avlägsna smuts och oönskade föroreningar som kan skada den lackerade ytan, såsom trädsav, fågelbajs eller döda insekter. Det rekommenderas att du tvättar bilen ett par gånger i månaden med milt och mjukt tvättmedel. Använd en mjuk trasa eller svamp så för att minska risken att skrapa lackens yta. Var noga med att även spola bilens undervagn för att avlägsna smuts, salt eller andra rostdrivande kemikalier.

Rejäl bilvård

Fyra till sex veckor efter lackering rekommenderar vi att du tvättar bilen var 3:e månad för att skydda lackens nya finish. Se till att du använder ett fordonsvax som inte innehåller slipmedel, t.ex. silikon. Applicera en tunn beläggning av vax med hela korta cirkulära rörelser över hela bilen. Låt vaxet torka helt innan det tas bort. Använd en mjuk handduk och håll ett stadigt tryck för att torka av vaxet med samma korta, cirkulära rörelser.